recept Dinstana kremenadla

Dinstane kremenadle

Sa kostima ili bez kremenadla predstavlja jedan od najukusnijih i najkvalitetnijih zalogaja koje nam svinjsko meso može pružiti.
Bez nekoj preteranog komplikovanja evo jednoj jednostavnog recepta koji će početnicima u kuvanju pokazati da kuvanje nije bauk, a iskusnim kuvarima poslužiti kao podsetnik i inspiracija da sledeći ručak bude upravo dinstana kremenadla.

Sastojci:

4 svinjske kremenadle
1 kašika senfa
2 kašike suvog začina (vegete)
Malo ulja
50 ml obične vode

Priprema:

Kremenadle stavite na tvrdu podlogu, vrhom noža zasecite kremenadle sa obe strane na više mesta. Čekićem za meso, ukoliko ga nemate može poslužiti i kutlača, istucite (izlupajte) kremenadle sa obe strane.
Kremenadle stavite u dublji sud npr. plastičnu vanglu. Sipajte malo ulja i dodajte 2 kašike suvog začina. Rukama utrljajte začin na kremenadle sa svih strana.

Pripremiti veću šerpu sipajte malo ulja, taman da prekrije dno, stavite na ringlu šporeta i uključite na najače. Posle 1 minuta stišajte ringlu na srednju jačinu. Poređajte kremenadle na dno šerpe. Gornju stranu kremenadli premažite senfom. Dodajte oko 50ml vode i poklopite šerpu poklopcem.
Posle 15 minuta okrenite viljuškom kremenadle na drugu stranu. Dinstajte još 10 minuta.

Za prilog napravite pire (instant iz kesice) da bi ukus pireao bio vanserijski dodajte prilikom mućenja saft iz šerpe u kojoj ste dinstali kremenadle.

Za salatu mladi kupus ili zelena salata sa mladim lukom ili bilo koja druga kisela salata.

 

Prijatno.

FOTO:

sveže kremenadle

 

Začinjena kremenadla

Dinstanje kremenadleDinstana kremenadla

Preporuka za pice:

po izboru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

wp-puzzle.com logo